tiistai 25. marraskuuta 2008

Viimeiset lurautukset

Se on sitten oma osuus purkissa. Piti viime viikolla vedellä nuo viimeiset vokaaliosuudet, mutta iski sen verran timmi flunssa päälle, että laulelot siirtyivät. Ja hyvä näin. Sainpahan enemmän aikaa viilata vielä viimeisiä sanoitusjuttuja ja pohdiskella maailman menoa. Flunssa ei tosin juurikaan parantunut. Tästä syystä on videopäiväkirjasisältökin nyt hieman jäljessä, kun on aika mennyt tähän itse oleelliseen. Yritän loppuviikon aikana korjata tilanteen.

Sunnuntaina puolilta öin starttasi pikkuvelileasingilla alle hankittu Alfa-Romeo. Ensin hajosi italian ihmeestä ABS-jarrut ja sen jälkeen luistonesto. Näkyvyys oli n. 10 m kuuskajaskarin asemalla koillistuuli 30. Jännittävä matka oli siis edessä. n. 236 km matkaan taittui aikaa leppoisat n. 5,5 tuntia, mutta perille päästiin. Mukavien 5 tunnin nokosten jälkeen olikin aika siirtyä studion puolelle.

Mukillinen glögiä naamaan ja vähän Panadolia, niin siitähän se laulelo alkoi. Hetken aikaa tuli yritettyä tahkota näillä eväillä, mutta pitihän sitä ekan tunnin jälkeen pari oluttakin korkata, jotta sai oikean tunnelman päälle. Suhteellisen kivuttomasti vedettiin pari biisiä ihan alusta loppuun purkkiin ja tämän jälkeen oli aikaa ns. kikkailuun ja dippailuun. Tässä vaiheessa korkkasi Jorikin jo olusen ja päästimme luovuuden valloilleen.

Ensimmäisenä paneuduimme Merituuli nimisen veisun kertosäkeen dilemmaan. Ongelma nimittäin oli siinä, että ko. biisissä ei juurikaan ollut kertosäettä ja lopputulema oli varsin tasapaksu jööti ja biisistä jäi vähän niin kuin puuttuman jotain. Tässä vaiheessa kun sävellyksellissovitukselliset seikat alkavat olemaan jo aika hankalia toteuttaa, joten laulupuolellahan tämä pitäisi fiksata. Hetken aikaa asiaa pohdittuamme Jori heitti ilmoille idean, josko ennen kertsiä tulevasta kohdasta, joka alunperin oli tarkoitus jättää vokaalittomaksi, alkaisi rakentaa kertosäettä. Tämähän oli mainio idea. Vanhat sanoitukset samantein romukoppaan, koska niitä ei kirveelläkään tuohon olisi saanut veisteltyä. Yritettiin toki kuitenkin. Kaikenlaista tuli testailtua, kunnes Jori otti kynän käteen ja kynäili sen verran herkät lyriikat, että Tommy Tabermann kääntyi jo valmiiksi, ettei haudassa sitten enää tartte. Näiden sanoitusten tarkoitus oli kuitenkin vain esittää minulle sopiva rytmitys, joten niitä ette valitettavasti pääse kuulemaan. Tältä pohjalta sain kuitenkin uuden tekstin syntymään ja siitähän tuli varsin komia.

Näiden lisäksi kikkailimme myös kaikenlaisilla herkistelylaulujutuilla, joista tosin todennäköisesti mikään ei tule päätymään levylle sekä otimme muutamat levylle tulevat puheosuudet uusiksi, koska niissä oli pientä parantamisen varaa. Lisäksi suoritimme tuplailuja ja muuta yleistä hienosäätöä sekä vedimme projektinimi Nahjuksen kertosäkeet kokonaan uusiksi, koska näemmä flunssa + glögi + muutama olut tekee varsin hyvää minun tietyntyyppisille korinoille ja nyt irtosi tavoiteltu soundi paremmin kuin aiemmin.

Vielä pitäisi keksiä muutamalle biisille nasevat nimet, niin minun osuuteni alkaa olemaan aika pitkälti siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti