maanantai 10. marraskuuta 2008

Ongelmia paratiisissa

Ihan niin kitkattomasti nyt levyn purkitus ei olekaan sujunut, kun hyvin startannut alku antoi ymmärtää. Kitarasektiollamme on sen verran siipi maassa (sekä kumpikaan ei ottanut läppäriä studiolle mukaan) etteivät ole tänne mitään kirjoitelleet, mutta siis tässä muutaman päivän aikana on tapahtunut ja paljon. Minä otan nyt vapauden kertoa näistä tunnelmista sen mitä itse paikan päällä olen todistanut sekä puhelimitse infoa saanut.

Kitaratyöt aloitettiin perjantaina. Tällöin purkitettiin eri kombinaatioilla erilaisia soundivedoksia ja näitä sitten luukuteltiin ja vertailtiin ja haettiin sitä täydellistä kitarasoundia(tm). Lauantaina Jonne saapui paikalle, valittiin sopivin soundi ja lähdettiin viemään hommaa eteenpäin. Heti kättelyssä kävi ilmi, että Jonnen oman kitaran soundi on liian terävä ja päädyimme käyttämään äänitykseen Kallen "ainoastaan-20-kappaletta-koko-skandinaviassa" 20th Anniversary Limited Edition Ibanez RG550XXBK:ta joka soi vähintään yhtä komeasti kun on kitaralla nimeäkin.

Lauantain mittaan kävi kuitenkin selväksi, että kitaran hienovire aka intonaatio tuottaa jostain syystä ongelmia. Eli siis näin helposti selitettynä otelaudalta alempaa otetut äänet eivät ole vireessä ylempää otettujen äänien kanssa. Tämän säätäminen kohdalleen osoittautuikin sitten kinkkisemmäksi hommaksi, kuin maallikko voisi olettaa. Lauantaipäivä tuhrautui tähän. Toki siinä kokeiltiin myös muita paikanpäällä olleita kuusi- sekä seitsenkielisiä instrumentteja, mutta mikään näistä ei suoriutunut tehtävästään standardejamme vastaavalla tasolla. Kompromissit ei näissä hommissa kuitenkaan yleensä järin hyviä tuloksia tuota, joten otettiin luuri kouraan ja etsimään ihmistä joka osaisi asialle jotain tehdä.

Sunnuntaina kitaraa käytettiin ihan ammattilaisen luona (kiitos hänelle). Tämä auttoi ongelmaan jossain määrin, mutta kuitenkin edelleen oli pientä epäpuhtautta kuultavissa kun studiolla asiaa tarkemmin kuunneltiin. Kuitenkin pojat kiskoivat biisejä narulle sen mitä pystyivät ja toivoivat, josko seuraava päivä ja tuoreet korvat olisivat eri mieltä. Eivät olleet.

Tällä hetkellä tilanne on sen sorttinen, että odotellaan huomenna alan liikkeiden aukeamista ja kitaraa käydään ihan työpajalla näyttämässä, josko siitä vielä kalu saataisiin. Jos ei, niin kitaroiden purkitus tavalla tai toisella todennäköisesti hieman venyy. Laulut kuitenkin on pakko vetää tämän viikon puolella omien aikataulujen mukaan ja kitaramiehistö tästä syystä lupasikin, että torstaiksi on biiseistä ainakin jonkinlaiset versiot nauhalla, jotta minä voin työni aloittaa. En kuitenkaan joka tapauksessa kykene mitään 10 h päiviä studiossa keuhkoistani ääntä päästämään, joten laulujen purkituksen lomassa on myös hyvää aikaa kitaroiden vetelemiseen, joten mitään järin isoa paniikkia emme tästä vielä kuitenkaan ota. Jos ei muu auta, niin sitten pitää hankkia sopiva lainakitara jostain.

Mutta se kitaraongelmista. Sitten palataan tänne omalle tontille. Kuten varmasti tarkkasilmäisimmät ovat alan verkkojulkaisuista lukeneet, sekä videopäiväkirjamme otsikoista päätelleet, niin debyyttilevymme tulee kantamaan nimeä Feeniks. Kuitenkaan mitään kuluneita tulilintufantasiointeja levy ei tule sisältämään, vaan kuten tuolla aiemminkin jo kirjoittelin, niin levyn tarina oli valmis ja vasta siinä vaiheessa hoksasin, että tarinahan sisältää hyvin pitkälti saman tyyppisiä elementtejä kuin tuo Feeniks-linnun uljas tuhkista nousu sekä elämänkierto. Joten levyn nimi on siis puhtaasti symbolinen.

Mutta siinäpä nyt tämän hetken kuulumiset. Vielä itsellä pari päivää aikaa keräillä voimia omaa rääkkiä varten. Silloin taas paikalla videokamerointia ja tänne tulen varmasti kuulumisia kirjoittelemaan myös.

1 kommentti:

  1. No toivottavasti saatte skeban kuntoon ja haluttu kitarasoundi löytyy. Voimia.

    VastaaPoista