lauantai 2. kesäkuuta 2007

Ensifiilikset

Eka päivä takana! Aloitimme operaation klo 17 ja kotoa itsemme löysimme hieman ennen yhtätoista. Päivän saldo: rummut kasassa, mikitettynä, säädettynä ja yksi kokonainen sekä 3/4 biisiä purkissa. Timo "harppitsoordi" Harju siis nakutteli hyvin mallikkaasti.

Puitteet ovat myös kohdillaan, yhteenlasketusti tilaa löytyy tilavan kaksion verran ja paikalla on paljon vilkkuvia valoja sekä hyvin katu-uskottavan näköisiä laitteita, joista me emme tajua mitään. Paikka myös näyttää ihan aikuisten studiolta. Näistä tarjoilemme kuvamateriaalia myöhemmin. Käytämme, mikäli nyt kärryillä olen, paikan omaa pöytää ja joitain mikkejä, mutta pääpiirteissään menemme Jorin omilla vehkeillä sekä vekottimilla, joten laitteisto on siis viime kerrasta tuttua.

Palataan vielä hieman rumpujen nauhoitukseen ja siihen miten päädyimme sen toteuttamaan. Me olemme aina säveltäneet kappaleemme Guitar Prolla valmiiksi, ennen kuin niitä on edes treeniksellä alettu katsomaan. Tämä sisältää kaiken rumpufilleistä kitarasooloihin joten nämä ovat täysin 1:1 levylle tulevia versiota vastaavat. Viime kerralla hoidimme homman niin, että Timo nakutti rummut sisään kuunnellen GP:n kielisoitinraitoja omalta läppäriltään sekä Jonnen soitellessa apupässin paikalla kitaraa. Tämä todettiin vikatikiksi myöhemmin, koska Timon läppärin äänikortti ei pysynyt täysin mukana menossa ja tempoon tuli pieniä heittelyitä. Tätä ei lopputuloksesta ilman metronomia kuule, mutta mukavampaa olisi jälkityöstön kannalta ollut jos iskut olisivat olleen nauhoittavan koneen mukaan synkassa. Tällöin pikkuvirheiden fiksailu olisi ollut hitusen helpompaa.

Tästä viisastuneena olimme nyt valmistautuneet midi-raidoin, jotka heitettiin Cubasen syövereihin. Klikki päälle ja se oli siinä. Edes apukitaroita emme näytä tarvitsevan. Särökitaraa ei softainstrumenteista löytynyt, mutta piano ja harppitsoordi todettin tarpeeksi napakoiksi jotta tahdissa pysytään. Tämä helpottaa hommaa mukavasti, koska nyt voimme vain korvata midi-raidat pois, ilman että kenenkään tarvitsee apusoittimia rimputella. Tästä syystä kieli- sekä kurkkusoitinsektiot suunnittelivatkin lauantaina keskittyvänsä kevyeen oluen nautiskeluun.

Palaillaan asiaan myöhemmin kuvien merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti