maanantai 19. toukokuuta 2008

Viikonlopun jälkimainingit

Viikonloppuna siis vietimme aktiiviset kaksi päivää uusia biisejä treenikämpällä tahkoten sekä avaruussimoja lipittäen. Tunnelmat ovat tämän jäljiltä suhteellisen hyvät. Mitään suurempia muutoksia biisit eivät kokeneet, mitä nyt vähän jotain puolikvintettikvarkkihyppyaskelhyppy-kääntöjä komppiryhmämme biiseihin lisäsi. Sekä päätimme muuttaa yhtä kipaletta hieman lyhyemmäksi (lue: hittihakuiseksi ts. radioystävälliseksi) pudottamalla siitä niin sanotusti löysät pois.

Illan riennot sujuivat myös mallikkaasti, vaikka eräs jäsenistämme vähän joutuikin vatsalaukkuaan puhdistelemaan oraalisesti ja meno äityi muutenkin sellaisiin mittakaavoihin, että julkinen anteeksipyyntö porin parhaalle kuppilalle, elikä Baarikaapille, on varmasti paikallaan.

Myös sanoituspuolella oli oikein antoisaa. Muutamasta biisistä sai ihan eri tavalla otetta livenä soitellen ja kynä alkoi juoksemaan paperilla aivan eri tahtiin. Tosin innostusta hieman laannutti kun kotiin päästyäni totesin, että junamatkalla sanoittamani biisin kertosäkeen melodia (projektinimi Mielimaisema muulle bändille tuntomerkiksi) menee hieman eri tavalla kuin muistin ja suunnittelemani rytmitys ei ihan istu, mutta eiköhän sitä jotain keksitä.

Ensimmäinen biisi sai myös virallisen lopullisen nimensä (kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään) ja kappale kantaa nimeä: Lasialttari. Oikein mukava menoralli, jossa blast beatiksikin kutsuttua taiteenlajia tullaan esittelemään. Ehkäpä yksi oma lemppari.

Keikkarintamalta sen verran, että käymme vielä elokuussa valloittamassa Tampereen ja myös Lahden suunnalle on mahdollisesti jotain säätöä tulossa, mikäli saadaan aikataulut yksiin. Sen jälkeen sitten onkin luvassa varmaankin keikkataukoa aina tammikuun alkuun osuvaan levynjulkaisuun asti, jonka yhteyteen toki yritämme jonkinlaisen livetempauksen toteuttaa. Levyn julkaisupäivä siis lyötiin lukkoon tammikuun alulle, eli ei tarvitse jouluaan pilata stressaamalla, vaan voi ottaa siinä pienen loman välissä ennen kuin alkaa armoton mediamylläkkä ja promootio.

Suunnitelmissa olisi myös tässä vielä ennen studiota tempaista nauhalle jonkinlaiset demoversiot biiseistä minun omia studiofasiliteettejäni hyödyntäen. Todennäköisesti tyydymme kuitenkin niissä rumpukoneeseen ajan säästämiseksi. Näiden tarkoitus kun nyt on lähinnä olla jonkinlaisena apuna minulle laulujen pohdiskeluun sekä osviittana levy-yhtiön sekä studion suunnalle, ihan kuin heillä nyt jotain sananvaltaa olisi. Heh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti