lauantai 17. toukokuuta 2008

Kesä lähenee ja tohina kovenee

Toukokuuta elellään ja kesän lämpimiä odotellaan. Terassituolit tuntuvat vielä liian kovin viileiltä joten toistaiseksi rentouttavat sihi-juomat tulee nautittua visusti sisätiloissa, ikkunan lämpimämmällä puolella. Suomen jääkiekkomaajoukkue otti hetki sitten Venäjältä selkäänsä sillälailla ettei jossittelulle jää sijaa, jotenka; nyt on aivan oiva hetki vapauttaa mieltään tänne päiväkirjan puolelle!

Kevät on jotenkin ihmeen kiireistä aikaa ihmisen elämässä ja tämän allekirjoittaneen yksilön kohdalla ei vähiten yhtyeemme tulevan taideteoksen takia. Sävellystyö on jatkuvaa, yötä päivää aivot raksuttaa ja kun joskus iltaisin se hiljainen hetki löytyy että kitaran kanssa alas pääsee rauhassa istumaan, kajahtaa sellainen tulva liikkeelle että oksat pystyyn. Helppoa ei ole, en lähde sitä ylpeyksissäni kieltämään. Työstä tämä sahaaminen ja viilaminen käy - harmi vain että leipä se täytyy vielä toisaalta hankkia. Ymmärtänette paikoin tuntemani riittämättömyyden tunteen.

Kuitenkin, kun oikein kunnolla yrittää ajatella hetken täysin objektiivisesti, projektimme tilanne on tällä hetkellä 100% positiivinen. Materiaalia on (sävellyksinä) valmiina jo yli EP:n verran ja keskeneräisinä - mutta vain sitä mainittua alas istumista vaille valmiita - biisejä toinen mokoma kattaus. Päälle vielä muiden yhtyetovereiden edesottamukset sävellyksien saralla niin johan tässä on ilmoilla varsinainen lupaus seikkailusta!

Silti tämä pieni ihmismieli aika ajoin valuu hämmennyksen valtaan ja hakee vertaisryhmän tukea, että "mitäs helvettiä". Nimittäin, niin paljon ajatuksia risteilee pollassa ympäriämpäri tämän tulevan vallankumouksellisen teoksemme johdosta että välillä kaipaa sitä aitoa bändissä elämistä. Kokonaiskuvaa, joka muodostuu jokaisesta bändin jäsenen panoksesta. Sitä, että voisi vaikka ihan sattumalta törmätä bänditoveriin kaupungin humussa tai treenikämpällä ja kasvotusten keskutellen jakaa mietteitään. Nykyinen pääasiallinen kommunikaatiotapamme (internetselainpohjainen keskustelupalsta, keskustelu.synestesia.net) on jo vuosia sitten sisäänajettu mutta näinä hektisinä aikoina se tuntuu paikoin liian kylmältä tavalta ilmaista itseään.

Nämä kuitenkin ovat realiteetit ja näiden mukaan eletään, sen tiedän. Olemme pitkän tien tarponeet tavalla, joka vielä kymmenen vuotta sitten olisi ollut mahdotonta tai ainakin sataverroin vaativampaa. Tämä tarina on todellinen todiste yhtyeemme yksilöiden omistautumisesta tälle toiminnalle. Vaikka konkreettinen yhteistoiminta on kortilla ja sen myötä aidon yhteishengen luonti kunkin "yksikön" omalla vastuulla, eletään jokainen yhteinen hetki aina täydellä sydämellä ja katse pitkällä kunniakkaassa tulevaisuudessa. Näin se toimii.

Tämä tajunnanvirta on hyvä päättää mahdollisimman selkeään tilannekatsaukseen:
- musiikkia on jo ja sitä tulee vielä lisää
- elämme vaativia aikoja ainakin osan jäsenistön kohdalla
- Naakka-paitojen toinen painos tulee ulos viikolla 21
- studioon siirrymme loppukesän / syksyn tienoilla
- debyytti-albumimme julkaisu tarkentuu vuoden 2009 alkupuolelle
- Suomi voittaa pronssia MM-jääkiekossa vuonna 2008
- Ässät on jääkiekon Suomen mestareita vuonna 2010

Okulaarit kohti tulevaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti